Финландия победи Дания с 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) в среща

...
Финландия победи Дания с 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) в среща
Коментари Харесай

Финландия победи Дания на световното първенство по хокей на лед

Финландия победи Дания с 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) в среща от група А на Световното състезание по хокей на лед, което се организира в Чехия. С триумфа си финландците имат 10 точки и заемат 4-ото място, а само могат да бъдат изместени от местата на четвъртфиналите от Австрия, която е със 7. Австрия победи Финландия с 3:2 в директния дуел, тъй че при тъждество в точките в крайното класиране този индикатор ще се вземе поради. Дания е на 7-о място в потока с 6, само че не са застрашени от изпадане.

Датчаните се защитаваха доста самоотвержено в първите две третини, само че в границите на 1:37 минути при започване на третата част инкасираха два гола. Ханес Бьорнинен и Расмус Рисанен бяха точни.

По-малко от две минути преди края отборът на Дания извади вратаря си и пусна още един полеви играч, което даде резултат и Александър Трюе върна едно попадение. В идната офанзива Дания още веднъж беше без вратар, само че този път 53 секунди преди сирената Пека Йормака лиши шайбата и я вкара на празна врата.



В група В Казахстан се наложи с 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) над Полша. Поляците играят за първи път в елитната дивизия на международния хокей от 22 години насам, само че незабавно изпадат, защото приключват с 1 точка. Тимът на Казахстан е на 6-о място с 6, само че няма по какъв начин да продължи напред, където последното място ще се оспорва сред Словакия и Латвия.

По-рано през вчерашния ден в група В.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР