Финландия обяви, че няма да преразглежда предишни свои решения по

...
Финландия обяви, че няма да преразглежда предишни свои решения по
Коментари Харесай

Финландия няма да преразглежда предишни свои решения по искания на Турция за екстрадиция на издирвани лица


Финландия разгласи, че няма да преразглежда предходни свои решения по претенции на Турция за екстрадиция на търсени от турските управляващи лица, оповестява Българска телеграфна агенция.

Финландското министерство на правораздаването е отказало да преразглежда отхвърлени преди този момент досиета на лица, за чиято екстрадиция упорства Анкара. 

" Решенията са дефинитивни. Турция е известена, че случаите няма да може да бъдат прегледани още веднъж ", съобщи говорителката на министерството Соня Варпасуо. 

Министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум в границите на срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни, с който бяха отстранени пречките пред присъединението на двете скандинавски страни към алианса. Документът планува съдействие с Анкара в битката против тероризма, по-специално с Кюрдската работническа партия (ПКК) и нейните разклонения, както и с Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която съгласно турските управляващи стои зад опита за прелом през 2016 година    

Миналия месец турският правосъден министър се оплака, че Швеция и Финландия не са върнали и един търсен за тероризъм, каквото е било упованието на Турция.

" Турция и Финландия не са екстрадирали в Турция никой, търсен за терористични закононарушения. След този меморандум ние подновихме настояванията си, изпратени преди този момент, предадохме нови претенции, както и претенции, които бяха отхвърлени преди този момент. Няма позитивен или негативен отговор на тези претенции. Нашето предпочитание е да бъдат екстрадирани лица, търсени за тероризъм ", акцентира тогава министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР