Финландия не е постигнала напредък в срещата си с представители

...
Финландия не е постигнала напредък в срещата си с представители
Коментари Харесай

Финландия не е постигнала напредък в преговорите с Турция и няма да влезе в НАТО преди септември

Финландия не е постигнала прогрес в срещата си с представители на Турция и евентуално няма да може да се причисли към НАТО до септември. Това съобщи президентът на републиката Саули Ниинистьо на взаимна конференция в Хелзинки с ръководителя на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола.

„ По създание нямаше огромен прогрес на срещата (с Турция и Швеция в централата на НАТО на 20 юни), само че към този момент сме удовлетворени, че полемиката стартира “, сподели той на конференция, излъчена от пресслужбата на Екологичен потенциал . „ Не бих желал да давам точни дати, само че е малко евентуално да успеем да създадем това преди септември “.

„ Да получим опция да се срещнем всички към този момент е прогрес, това [организацията на срещата] лиши много време. Разбрахме се срещите да продължат “, добави президентът.

В понеделник в централата на НАТО в Брюксел представители на трите страни разискаха „ загрижеността в областта на сигурността, повдигната от Турция, с цел да се реализира прогрес при разглеждането на молбите на Финландия и Швеция за присъединение към Алианса “. Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг срещата е била градивна и опасенията на Турция по отношение на тероризма са основателни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР