Финландия и Швеция обещаха на президента Реджеп Тайип Ердоган пълно

...
Финландия и Швеция обещаха на президента Реджеп Тайип Ердоган пълно
Коментари Харесай

Финландия и Швеция обещаха пълно сътрудничество на Турция в борбата с ПКК

Финландия и Швеция дадоха обещание на президента Реджеп Тайип Ердоган цялостно съдействие в битката с Кюрдската работническа партия (ПКК), заяви през днешния ден турското президентство, съобщи Франс прес.

Турция даде зелена светлина на процеса по присъединение на двете северни страни към НАТО след днешната среща на Ердоган с водачите им в Мадрид, която бе проведена директно преди срещата на върха на водачите на страните от НАТО.

" Турция получи това, което искаше ", се споделя в официално съобщение на президентството.

Двете страни се ангажираха с това да оказват " цялостно съдействие на Турция " в битката с ПКК, която е считана от Анкара и западните ѝ съдружници за терористична организация. Хелзинки и Стокхолм ще оказват съдействие на Анкара и в битката против организации, които са в съюзнически връзки с ПКК.

Швеция и Финландия се задължават също по този начин " да показват взаимност с Турция в битката с тероризма във всички негови проявления ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и финландският президент Саули Нинистьо оповестиха, че Турция е подписала с Швеция и Финландия меморандум, с който отдръпва възраженията си във връзка с присъединението им към НАТО.

След като Турция подвигна ветото си, се чака на следващия ден НАТО да насочи публична покана към Швеция и Финландия за присъединение към алианса, отбелязва Франс прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР