Финландия е определила 15,7 млн. евро хуманитарна помощ за държавите

...
Финландия е определила 15,7 млн. евро хуманитарна помощ за държавите
Коментари Харесай

Финландия дава 15,7 млн. евро хуманитарна помощ за държавите от Африканския рог

Финландия е определила 15,7 млн. евро филантропична помощ за страните от Африканския рог, 7 млн. от които ще бъдат предоставени за обезпечаването на превозване на зърно от Украйна за Сомалия.

„ Понастоящем Финландия дава филантропична помощ за района на обща стойност 15,7 млн. евро, от които съвсем 7 млн. евро ще отидат за подкрепяне на превозването на зърно посредством Световната продоволствена стратегия (СПП) на Организация на обединените нации ”, се споделя в оповестено през днешния ден изказване на финландското външно министерство, Министърът на външната търговия и развиването Вилле Скиннари, че е „ сериозно значимо ” да продължи превозването на украинско зърно.

Финландия дава тази помощ на африканските страни със съдействието на Управлението на Върховния комисар по Организация на обединените нации за бежанците, финландския Червен кръст и Международния комитет на аления кръст. Помощта е ориентирана към обезпечаване на продоволствена сигурност, както и към отбрана на бежанците.

„ Нашата филантропична помощ разрешава да предоставим на жителите на района жилище, вода и медицински услуги ”, означи Скиннари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР