Финландия е най-щастливата страна в света. Това сочат данни от

...
Финландия е най-щастливата страна в света. Това сочат данни от
Коментари Харесай

Финландците са най-щастливите хора в света

Финландия е най-щастливата страна в света. Това сочат данни от годишно изследване на Университета за стабилно развиване - World Happiness Report. Изследването употребява данни на Gallup World Poll и подрежда 156 страни по показател на щастието.

В ранглиста най-нещастната страна е Бурунди. Американците пък стават по-нещастни, без значение че страната им става по-богата.

България се намира на стотната позиция по показател на щастието. И въпреки доста други страни да са " по-щастливи " от нашата , проучването демонстрира, че сме измежду страните с най-голямо покачване на показателя на благополучие в последните години.

Тази година измененията са проследени в показателя на щастието от 2008-2010 година, директно след финансовата рецесия от 2007-2008 г.; до последните години, обхващащи 2015-2017 година Победителят в категорията за смяна беше Того, защото означи най-голямото нарастване от 2008-2010 година до близо 1,2 пункта. Това беше най-ниската класирана страна в Доклада за международното благополучие през 2015 година и в този момент е със 17 места по-високо в класацията. Другите триумфи в класацията са със съществено усъвършенстване на показателя са тези Латвия, България и Сиера Леоне.

В Доклада за международното благополучие от 2018 година се класират 156 страни съгласно оценките им за неща като Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, обществена поддръжка, дълготрайност на здравословния живот, обществена независимост, благотворителност и липса на корупция.

Финландия, се изкачи от пето място предходната година, с цел да измести Норвегия от топ позицията . Първите 10 " най-щастливи " страни през 2018 година са: Финландия, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия, Швеция и Австралия.

Съединените щати влязоха на 18-то място, падайки от 14-то място, което заемаха предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР