Финландия беше обявена за най-щастливата страна в света от World

...
Финландия беше обявена за най-щастливата страна в света от World
Коментари Харесай

Кое е най-щастливото място в най-щастливата страна в света?

Финландия беше оповестена за най-щастливата страна в света от World Happiness Report за шеста поредна година.

Вероятно сте предполагали, че неотдавнашните мощно оспорвани избори и съществуването на 1340 км граница с Русия ще отстранен жизнеността на финландците, само че това не се случва.

Защо са толкоз щастливи?

Според Хели Хименес от Business Finland, „ финландското благополучие произтича от тясната връзка с природата и нашия партерен метод на живот. “

Което изяснява за какво Тампере - град, в който природата се е настанила даже в центъра му, постоянно е определян от финландците за мястото, в което най-вече желаят да живеят.

На към 180 км северно от Хелзинки и ситуиран на сухопътен мост сред езерата Nasijarvi и Pyhajarvi, това е центърът на положителното въодушевление – най-щастливото място в най-щастливата страна в света.

През лятото жителите на Тампере посещават девствени плажове, ситуирани единствено на няколко минути от офиса, а през зимата карат ски през приказните гори, които ги заобикалят.

Можете да се насладите и на двете в Pyynikki - крайезерната гора с крайбрежни алеи и места за плуване, която е на малко пътешестване с трамвай номер 10. След плуване можете да се изкачите до наблюдателната кула Pyynikki.

Гледките към езерата и града от тази забележителност от 1920 година стопират дъха, само че също толкоз значимо е, че кафенето й е известно в цяла Финландия със своите прясно приготвени понички.

Понички се оферират и в Market Hall на Hameenkatu. Отворен през 1901 година, това е най-големият затрупан пазар в скандинавските страни, а сергиите и кафенетата му са цялостни с висококачествени локални артикули, като горските плодове, които изобилстват в района в края на лятото – отлично място да си купите обяд или кафе.

Наблизо бързеите, които свързват езерата Nasijarvi с Pyhajarvi, минават през града посредством водопада Tammerkoski. Гледайте страховития театър безопасносно от пешеходния мост Tammerkoski измежду градски пейзаж от мелници с червени тухли от 19-ти век.

Центърът Vaprikki пък е някогашен заводски комплекс, в който в този момент се обитават 10 дребни музея, чиято тема варира от естествена история до компютърни игри. А в миналото могъщите заводи Finlayson Works и Tampella разполагат със страхотни питейни заведения и заведения за хранене.

Невероятен аспект към морето се разкрива от прозореца на сауната в новия сауна ресторант Kuuma на кея Tammerkoski – един от 34-те в град, разгласен за Световна столица на сауната през 2018 година Хапнете по-късно в отопляема стъклена оранжерия с аспект към кея.

Предпочитате обичайна парна баня? Общинската сауна Kaukajarven е ситуирана на извъградско езеро и предлага горещи камъни, кофи с вода и щастливи финландци с черпаци. През зимата езерото замръзва и се прави дупка в леда за ползващите сауна.

Температурата в Тампере може да бъде към или под нулата до края на април, само че градът предлага страхотни занимания на закрито.

Nokia Live Arena, проектирана от известния проектант Даниел Либескинд и струваща 124 милиона евро, е дом на два тима по хокей на лед от най-голям клас Ilves в Tamapara. Мачовете са бурни и доста вълнуващи събития, по време на които се пие бира и се ядат салами, написа Дейли мейл.

Стадионът включва петзвездния хотел Lapland, който разполага с жилища с балкони, гледащи към пързалката, която е хазаин и на огромни културни събития.

Центърът за изкуства Tampere Hall е дом на симфоничен оркестър, само че по-важното – и на единствения в света музей на мумините, предава " Дарик ".

Това включва два етажа с истински творби на изкуството от основателя на мумините (семейство скандинавски троли) Туве Янсон, в това число забележителна къща.

 И в случай че това не ви направи щастливи, евентуално нищо не би могло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР