Финландецът Александър Стуб се обяви днес за втория желаещ от

...
Финландецът Александър Стуб се обяви днес за втория желаещ от
Коментари Харесай

Финландец е вторият кандидат на ЕНП за следващ председател на ЕК

Финландецът Александър Стуб се разгласи през днешния ден за втория искащ от средите на Европейската национална партия (ЕНП) за идващ ръководител на Европейската комисия.

Той съобщи на конференция в Европейския парламент в Страсбург, че до момента в който трае предизборната акция си взима отпуск от поста на зам.-председател на Европейската капиталова банка, съобщи Българска телеграфна агенция. Стуб съобщи, че има намерение да упорства за повече Европейски Съюз и че ще влезе в преден конфликт с популистите. По неговите думи политиката на разширение е измежду най-успешните за Общността. Европейските полезности са под напън извън и вътре в Европейски Съюз, в това число в нашата лична партия, разяснява той. Като външна опасност Стуб уточни Съединени американски щати, Китай и Русия, а като вътрешна - Полша, Италия и Унгария. В отговор на въпрос той посочи, че е за изключването на ФИДЕС (Унгарски цивилен съюз) от ЕНП, в случай че Унгария не възприема и ползва европейските полезности.

Бих желал повече европейски държавни и държавни ръководители да работят за Европейски Съюз, а не против Общността. Ще се сблъскам с популизма челно и прагматично. Във Финландия имаме опит - поставихме популистите в държавното управление. С властта идва отговорността, а с нея и проблемите. Не е въпрос да убием популизма, само че би трябвало да чуем тези хора, има основателни опасения от миграцията, цифровия преход, бъдещето на работните места. По тези въпроси би трябвало да се вземе отношение в точния момент, заключи Стуб.

Той означи, че в последния век са се развили три идеологии - фашизмът, починал през 1945 година, комунизмът, завършил през 1988 година и демократичната народна власт. Не бих желал с напускането на Англия и с идването на власт на Доналд Тръмп да настъпи краят на демократичната народна власт, добави той. Първата индустриална гражданска война роди марксизма, не желая да чакаме да забележим какво може да докара четвъртата. Искам да бъда претендентът на идващото потомство, съобщи Стуб. Той се разгласи за обособяването на миграционни центрове отвън Европа, с финансиране от Общността, както и за взаимна защита на европейските граници.

Александър Стуб (50 г.) приказва британски, френски, немски, фински и шведски език. Завършил е образованието си в Съединени американски щати, Англия, Белгия и Финландия. Той бе министър-председател на своята страна (2014-2015), министър по европейските въпроси и външната търговия (2011-2014), на външните работи (2008-2011), евродепутат (2004-2008).

През септември ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер пръв разгласи желанието си да оглави Европейска комисия от следващата година. За разлика от Стуб, той се показа самичък и не отговори на журналистически въпроси. Вебер е подложен на критика, че не приказва френски език - умеене, което се възприема като съвсем наложително за ръководителя на комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР