Финикс Сънс води преговори с Оклахома Сити Тъндър за привличането

...
Финикс Сънс води преговори с Оклахома Сити Тъндър за привличането
Коментари Харесай

Сънс се надяват да съберат Крис Пол и Девин Букър във Финикс

Финикс Сънс води договаряния с Оклахома Сити Тъндър за привличането на плеймейкъра Крис Пол, заяви ESPN. В момента Националната баскетболна асоциация се намира в интервал на моратириум, поради което сходна договорка няма по какъв начин да бъде осъществена.

През идната седмица обаче рестриктивните мерки отпадат и тимовете ще бъдат свободни да обменят играчи и пикове в драфта. Според медиите отборът на Сънс желае да събере дружно младата звезда Девин Букър с ветерана Пол, който има още 2 години и 85,5 милиона $ в заплати от сегашния си договор.

Финикс приключи предишния сезон със серия от осем поредни победи и бе единственият тим без загуба в балона в Орландо, само че това не се оказа задоволително за класиране за плейофите. Сега задачите на отбора са доста по-високи, като за това приказва и идното този месец отваряне на нов подготвителен център на стойност 45 милиона $ и продължаващата реставрация на клубната зала "Толкинг Стик Резорт ".

"Слънцата " ще имат още към 20 милиона $ за привличане на свободи сътрудници след възможна договорка за Пол, като също така 35-годишният гард е работил и с сегашния старши треньор на отбора Монти Уилямс в Ню Орлиънс през 2010 и 2011 година. През миналия сезон 2019/20 Крис Пол записа по 17,6 точки и 6,7 асистенции приблизително на мач. Със мощните си игри той си заслужи място във "Втория съвършен тим " на НБА за сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР