Финикс Сънс приключи серията си от първи кръг на плейофите

...

В герой за победителите бе Девин Букър, с когото „ножиците“ отново не успяха да се справят. Гардът остана на косъм от трипъл-дабъл след 47 точки, 8 борби и 10 асистенции при стрелба 19/27 за две точки и 4/7 от тройката. Кевин Дюрант завърши с 31 пункта, като добави шест борби и четири асистенции. С дабъл-дабъл се отчете Деандре Ейтън – 21 точки и 11 борби, а Крис Пол и Джош Окоги допринесоха съответно с по 15 и 11 пункта.

Норман Пауъл бе над всички за Клипърс с 27 точки. С дабъл-дабъл завършиха двамата центрове – Ивица Зубац и Мейсън Плъмли, а още четирима баскетболисти на тима приключиха с двуцифрен точков актив – Никола Батум (19), Ръсел Уестбрук (14), " class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Финикс Сънс приключи серията си от първи кръг на плейофите" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Финикс и Денвър са на 1/2-фина | BGNES

Финикс Сънс завърши серията си от първи кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА), откакто се наложи над Ел Ей Клипърс със 136:130 вкъщи в мач номер 5. „ Слънцата “ записаха четири поредни победи, откакто изгубиха първия дуел пред лична аудитория.

В воин за спечелилите бе Девин Букър, с който „ ножиците “ още веднъж не съумяха да се оправят. Гардът остана на косъм от трипъл-дабъл след 47 точки, 8 битки и 10 асистенции при пукотевица 19/27 за две точки и 4/7 от тройката. Кевин Дюрант приключи с 31 пункта, като добави шест битки и четири асистенции. С дабъл-дабъл се регистрира Деандре Ейтън – 21 точки и 11 битки, а Крис Пол и Джош Окоги способстваха надлежно с по 15 и 11 пункта.

Норман Пауъл бе над всички за Клипърс с 27 точки. С дабъл-дабъл приключиха двамата центрове – Ивица Зубац и Мейсън Плъмли, а още четирима баскетболисти на отбора завършиха с двуцифрен точков актив – Никола Батум (19), Ръсел Уестбрук (14), Маркъс Морис-старши (12) и Терънс Ман (10). Отсъствието на стартиралия в серията Кауай Ленърд заради контузия на коляното обаче се оказа основна за ранното отпадане на калифорнийци, които не можеха да разчитат за конфликта от първи кръг и на Пол Джордж.

Сънс от своя страна не престават към полуфиналите на Западната конференция, където ги чака водачът след постоянния сезон Денвър Нъгетс. „ Буците “ завършиха серията с Минесота Тимбъруулвс след сложен домашен триумф със 112:109.

Никола Йокич записа трипъл-дабъл за спечелили – 28 точки, 17 битки и 12 асистенции. Най-резултатен бе Джамал Мъри със своите 35 пункта. По 14 за триумфа прибавиха Арън Гордън и Брус Браун, а с 10 приключи Кентейвиъс Колдуел-Поуп. За Минесота Антъни Едуардс приключи с 29 точки. Дабъл-дабъл реализираха Карл-Антъни Таунс и Руди Гобер, само че напъните им не бяха задоволителни за освен това от почетна загуба на „ вълците “ и отпадане в първи кръг.

На Изток Атланта Хоукс измъкна мач номер 5 против Бостън Селтикс след крайното 119:117. В зала „ ТиДи Гардън “ „ ястребите “ бяха опрени до стената, нуждаейки се от наложителен триумф, с цел да останат в битката, и го реализираха с помощта на мощната игра в края на гарда Трей Йънг. Той осъществя 16 от своите 38 точки в последната четвърт, в това число и тройка при 1.8 сек до края. Йънг добави и 13 асистенции. С 22 пункта способства Джон Колинс, 18 добави Богдан Богданович, а с 13 и 12 надлежно приключиха Де‘Андре Хънтър и Садик Бей. Атланта игра без Дежонте Мъри. За Бостън Джейлън Браун бе най-резултатен с 33 точки, а още петима завършиха с най-малко 10 пункта, само че „ келтите “ ще би трябвало да играят мач номер 6, който ще бъде в залата на Хоукс. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР