Финикс Сънс надви Денвър Нъгетс със 121:114 в мач номер

...
Финикс Сънс надви Денвър Нъгетс със 121:114 в мач номер
Коментари Харесай

Финикс намали изоставането си от Денвър, Бостън поведе на Филаделфия

Финикс Сънс надделя Денвър Нъгетс със 121:114 в мач номер 3 от полуфиналната серия на Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА). По този метод " слънцата " понижиха изоставането си от противника на 1-2 победи след двете следващи провали в залата на " буците ".


Над всички за отбора от Аризона бе Девин Букър. Гардът на Сънс избухна с 47 точки, като добави шест битки и девет асистенции при пукотевица 20/25 за две точки и 5/8 от тройката. Той бе подкрепят от Кевин Дюрант, който остана на косъм от трипъл-дабъл след 39 пункта, девет битки и осем асистенции. Двамата бяха и единствените с двуцифрен точков актив от тима на спечелилите.

За Нъгетс Никола Йокич записа следващ трипъл-дабъл - 30 точки, 17 битки и 17 асистенции. 32 добави Джамал Мъри, а Майкъл Портър-младши добави дабъл-дабъл - 21 пункта и 12 овладени топки. Брус Браун способства с 11 от пейката, само че напъните им се оказаха незадоволителни и по този начин Майк Малоун и компания изгубиха за първи път в серията.

Мач номер 4 е още веднъж в залата на Финикс и ще се организира в неделя.

В друга среща, Бостън Селтикс поведе в серията си с Филаделфия на Изток, откакто завоюва визитата си със 114:102 в третия дуел. Преди мача, центърът на Фили Джоел Ембийд получи премията за Най-полезен състезател на постоянния сезон в Лигата на прочувствена гала.


Камерунецът се регистрира с дабъл-дабъл - 30 точки и 13 битки, само че това не съумя да помогне на отбора, който бе лишил домакинското преимущество на " келтите " след победа в първия мач, само че към този момент инкасира две следващи загуби. Джеймс Хардън също приключи с дабъл-дабъл - 16 пункта и 11 асистенции, само че стреля едвам 3/14 за две и 2/7 от тройката. Де " Антъни Мелтън (14), Тайрийз Макси (13) и Жорж Нианг (10) също завърши с двуцифрен точков актив.

За Селтикс Джейсън Тейтъм бе най-резултатен, като направи дабъл-дабъл - 27 точки и 10 битки. С 23 пункта се регистрира Джейлън Браун, който се оправи с опеката на Хардън. По 15 записаха Маркъс Смарт и Малкълм Брогдън, а с 13 приключи Дерик Уайт.

Четвъртият конфликт сред двата отбора е още веднъж в залата на Сиксърс и ще се изиграе в неделя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР