Финикс претърпя 31-ия си пореден ден с най-малко 43,3 градуса

...
Финикс претърпя 31-ия си пореден ден с най-малко 43,3 градуса
Коментари Харесай

Жегата в САЩ продължава да бие рекорди

Финикс претърпя 31-ия си следващ ден с минимум 43,3 градуса по Целзий, докато други елементи на страната се бориха в неделя с рекордни температури.

Изследвания демонстрират, че юли ще бъде най-горещият месец, регистриран в миналото. Световната метеорологична организация и службата за изменение на климата Коперник на Европейския съюз в четвъртък оповестиха юли за надхвърлящ върховете.

Историческата горещина започна в долната югозападна част на Съединени американски щати в края на юни, простирайки се от Тексас през Ню Мексико и Аризона до пустинята на Калифорния.
 3 юли е най-горещият ден, регистриран в миналото
3 юли е най-горещият ден, регистриран в миналото

Средната световна температура доближи 17,01 градуса по Целзий

В неделя голям горски пожар избухна в резервата Мохаве в Калифорния и се популяризира бързо на фона на непостоянни ветрове, до момента в който пожарникарските служби съобщиха за прогрес против различен огромен пожар на юг, който наложи евакуации.

Пожар в Йорк, който избухна в петък покрай отдалечения регион на каньона Карътърс, издигна голям дирек пушек, забележим на съвсем 160 километра от другата страна на щатската граница в Невада.

Овъглили са повече 284 квадратни километра пустинни шубраци, растения и гори от Джошуа, демонстрират данни от неделната актуализация.

На югозапад пожарът от Бони се задържа устойчиво на към 8,8 квадратни километра в скалисти хълмове на окръг Ривърсайд. Повече от 1300 души получиха разпореждане да изтеглят домовете си в събота покрай отдалечената общественост Агуанга, Калифорния.

В Калифорния, на към 16 километра северно от Лос Анджелис, летните горещини може да са причина за извънредно държание в животинското царство: полицията в града реагира на сигнал за мечка, видяна в жилищен квартал и откри животното да седи в джакузи зад един от домовете.

This is beating the heat in Burbank! Officers are on-scene after the bear was spotted in a hillside neighborhood before taking a dip to cool off. For safety tips regarding bear sightings, visit
— Burbank Police (@BurbankPD)
Тъй като изменението на климата води до по-дълги и по-горещи талази , рекордните температури в Съединени американски щати убиха десетки хора, като най-бедните американци страдат най-вече. Климатикът, в миналото разкош, в този момент е въпрос на оцеляване.

Миналата година всички 86 смъртни случая, свързани с жегата на закрито, са били в неохладена среда.

Финикс може да усети леко облекчение, защото предстоящите сезонни гръмотевични стихии могат да намалят температурите в понеделник и вторник.

Облекчението обаче надали ще е трайно. Очаква се температурите да се намалят назад до 43,3 градуса в сряда с температури, достигащи 46,1  до края на седмицата.

Междувременно Лас Вегас също се сблъсква с най-горещия си юли до момента. Градът се приближава до върха си от 2010 година за междинната стойност на най-високата и най-ниската температура всеки ден за юли, която доближава 35,5 градуса по Целзий.

Екстремните горещини удрят и източната част на Съединени американски щати, защото високите температури се реалокираха от Средния запад към Североизтока и Средния Атлантически океан, където на някои места също бяха регистрирани най-топлите дни до момента тази година.
 Ново лято на суша и пожари в Европа
Ново лято на суша и пожари в Европа

Юни беше най-горещият месец, регистриран през последните 174 години. Юли е на път да счупи този връх.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР