Финансовото състояние на „Александровска“ болница вече е стабилизирано и фалитът

...
Финансовото състояние на „Александровска“ болница вече е стабилизирано и фалитът
Коментари Харесай

Д-р Атанасов: Фалитът на „Александровска“ болница е предотвратен

Финансовото положение на „ Александровска “ болница към този момент е нормализирано и банкрутът е предотвратен, въпреки и че не всички рецесии са решени. Това сподели пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Атанас Атанасов.

„ След като страната в лицето на Министерство на здравеопазването и държавното управление се ангажира и взе решение да бъде провиснал заемът за погасяване на просрочените отговорности, ние имаме направените планове и разбори, че лечебното заведение освен може да се оправи и да действа стабилно, само че и да излезе на облага “, добави той и посочи, че вчерашното решение на държавното управление планува отпущането на заем в размер на 35 млн. при 10-годишен интервал на погасяване с двугодишен гратисен интервал за главницата.

„ Освен това имаме извършени диалози и ще ни бъде провиснал заем и от Българската банка за развиване и за още един заем от 5 млн. лева По този метод целия размер на просрочените отговорности към над 180 снабдители ще бъде погасен “, сподели доктор Атанасов.

Директорът на „ Александровска “ болница съобщи, че болничното заведение е почнала да образува загуби в размер на 4 и 6 млн. лева всяка година след 2012 година „ Причините са сложни. Самата конструкция на болничното заведение с над 20 здания павилионен вид образува извънредно огромни разноски за поддръжка. От друга страна нашите одити установяваха проблеми в ръководството на болничното заведение “, посочи доктор Атанасов.

По думите му най-големите отговорности са към снабдители на лекарства, медицински произведения и консумативи.

„ Над 90% от разноските на болничното заведение са за личен състав. Много малко средства остават, с цел да се заплаща всичко останало. Когато поехме ръководството, на процедура казусът изглеждаше нерешим. Бяха нужни изключителни старания, с цел да стъпим на пътя за излизане от рецесията “, сподели още доктор Атанасов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР