Финансовото министерство не очаква едновременно увеличаване на инфлацията и безработицата,

...
Финансовото министерство не очаква едновременно увеличаване на инфлацията и безработицата,
Коментари Харесай

Асен Василев: Финансовото министерство не очаква едновременно увеличаване на инфлацията и безработицата

" Финансовото министерство не чака по едно и също време увеличение на инфлацията и безработицата ", изясни вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, защото икономическият напредък остава позитивен.

Компенсациите за електрическата енергия за бизнеса ще стават по нов ред, избран от Закона за енергетиката, разясни още Василев във връзка рецензиите на работодателите, че в актуализацията не са отделени средства в помощ за промишлеността.

Василев добави, че през днешния ден ще се срещне с работодатели и синдикати, където ще разясняват актуализацията на бюджета.

" Този бюджет прави няколко неща. Както виждате част от приходната част понижава налози, което дава повече средства в джоба на работещите родители най-много, повторно понижава крайната цена за потребителите на редица артикули, най-много свързани с енергетиката. Така че от тази позиция оказва помощ да се задържи инфлацията, а от друга хората да имат повече средства да посрещнат по-високите разноски ", съобщи вицепремиерът Асен Василев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР