Финансовият отчет на британската банка HSBC за третото тримесечие надмина

...
Финансовият отчет на британската банка HSBC за третото тримесечие надмина
Коментари Харесай

HSBC зарадва инвеститорите със силен ръст на печалбата за тримесечието

Финансовият доклад на английската банка HSBC за третото тримесечие надмина доста пазарните упования, съобщи Си Ен Би Си.

Банката разгласи, че облагата й преди данъчно облагане за последното тримесечие е повишена с цели 75,8% в съпоставяне със същия интервал на предходната година до 5,4 милиарда $.  Анализаторите чакаха растеж от 22,8% на годишна база до 3,776 милиарда $.

От банката обявиха, че са освободили 700 млн. $ от запасите, които бяха заделени за покриване на неприятни заеми на фона на пандемията от COVID-19.

Всички райони, в който банката оперира, са били на облага през последното тримесечие. Азия е съдействала за 3,3 милиарда $ от облагата, а английския отдел HSBC UK – за 1,5 милиарда $.

„ Макар че опазване внимателни вероятности за външната рискова среда, имаме вяра, че компликациите от последните тримесечия са зад нас “, сподели основният изпълнителен шеф на банката Нил Куин.

Към 11:55 часа българско време листнатите във Англия акции на HSBC нарастнаха с 1,09%, а тези в Хонконг – с 0,43%

За третото тримесечие приходите на банката са достигнали 12 милиарда $, което е растеж от 0,7% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Анализаторите обаче чакаха покачване от 3,1% до 12,3 милиарда $.

HSBC не разгласи дивиденти за третото тримесечие, само че разкри проекти за назад изкупуване на акции за 2 милиарда $, което ще започва „ скоро “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР