Финансовият министър Владислав Горанов смята, че са необходими по-високи имотни

...
Финансовият министър Владислав Горанов смята, че са необходими по-високи имотни
Коментари Харесай

Горанов се обяви срещу принципа "по-добре да не плащаш, отколкото да плащаш"

Финансовият министър Владислав Горанов счита, че са нужни по-високи имотни налози и въвеждане на тол системата за тежкотоварните камиони, което трябваше да стане през август, само че беше отсрочено от премиера Бойко Борисов под натиска на транспортните компании.

" По-добре е да не плащаш, в сравнение с да плащаш " е затвърден житейски принцип, само че в случай че желаеме инфрастуктура с ниски налози, би трябвало да се заплаща, няма по какъв начин без пари всичко ", разяснява той до момента в който пътува по ремонтирания път Пловдив - Асеновград в кола, карана от премиера Бойко Борисов, в компанията на вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков. Близо 30-минутното видео, от което се вижда, че само водачът е поставил защитен колан, беше излъчено в профила на Борисов във " Facebook ".

Не можеш при 10 лева за заможен налог да очакваш нещо да се случва с инфраструктурата, сподели Горанов. През коя страна се минава с 10 евро с тир?! попита риторично той.

Премиерът Бойко Борисов прикани министрите да се срещат с транспортните компании и да им изясняват за какво е нужно въвеждането на тол таксата и увери, че те не са срещу нея. " Без пари, без такси и без налози нищо не може да се направи. Парите за поправки и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони би трябвало да си заплащат ", добави министър председателят.

С построяването на 10-километровия сектор от път II-86 Пловдив – Асеновград се обезпечава бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до Автомагистрала " Тракия ". Второкласният път е главната връзка на летище Пловдив и индустриалния регион в покрайнините на Пловдив до Трансевропейска транспортна мрежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР