Финансовият министър Владислав Горанов пристигна в парламента за спешна среща

...
Финансовият министър Владислав Горанов пристигна в парламента за спешна среща
Коментари Харесай

Горанов на спешна среща с депутатите заради лева и еврото

Финансовият министър Владислав Горанов дойде в Народното събрание за незабавна среща с депутатите от другите парламентарни групи за разискване на измененията, касаещи валутния ръб и влизането на страната в Еврозоната.

Заедно с Горанов е и шефът на Българска народна банка Димитър Радев. Двамата имаха среща с представителите на Движение за права и свободи. Текат диалози и с Българска социалистическа партия.

Пред медиите Горанов отхвърли да разяснява, преди да са завършили срещите.

Припомняме, че през днешния ден следва на бюджетна комисия да бъдe прегледано импортираното от ръководителя ѝ Менда Стоянова допълнение в Закона за Българска народна банка, отнасящо се до фиксирането на българския лев към еврото.

Целта на законопроекта е да се обезпечи сходство на вътрешната нормативна рамка с европейската нормативна рамка, регулираща административния развой и оперативните процедури за одобрение на валутните курсове в изискванията на Валутно-обменния механизъм /ERM II/. Това сходство е наложително изискване за присъединение към Валутно-обменния механизъм.

Вчера въпросът за влизането на България в Еврозоната бе дебатиран на председателски съвет, след което финансовият министър разгласи, че има консенсус за поддръжка от всички парламентарни партии.

Имаше спиране на парламентарното съвещание за към 30 минути, само че даже след края на почивката работата на Народното събрание още не може да се възобнови.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР