Финансовият министър Стив Манучин е предупредил сенаторите-републиканци, че безработицата в

...
Финансовият министър Стив Манучин е предупредил сенаторите-републиканци, че безработицата в
Коментари Харесай

32 милиона в САЩ остават без работа заради COVID-19, дават им чекове за $250 млрд.

Финансовият министър Стив Манучин е предизвестил сенаторите-републиканци, че безработицата в Съединени американски щати може да доближи 20% поради епидемията от ковид, в случай че не се одобряват бързи стопански ограничения. Това разкриха Bloomberg News и CNN, цитирайки участвали на срещата в Капитолия.

Манучин е изразил и терзанието си, че следствията от епидемията може да са доста по-сериозни от финансовата рецесия от 2008 година
20% безработица ще е двойно на равнището от Голямата меланхолия и най-високата оттогава. Това би означавало, че повече от 32 милиона души в тази страна ще останат без работа.

Манучин е предложил на републиканските сенатори във вторник проект с стопански тласъци за 1 трилион $, който малко преди този момент разгласи на конференция в Белия дом с президента Доналд Тръмп. Помощите включват първа вълна от чекове с директна помощ за множеството американци, който ще е за 250 милиарда $.

„ Това е огромно число. Това е доста неповторима обстановка в тази стопанска система “, сподели Манучин по-рано.

От финансовото министерство не потвърдиха коментара на министъра за 20%, само че споделиха, че е употребявал математически модели и образци за възможните последици за стопанската система от епидемията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР