Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън пристигна на необявено предварително

...
Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън пристигна на необявено предварително
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ с изненадващо посещение в Украйна

Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън дойде на необявено авансово посещаване в Украйна, с цел да удостовери американската поддръжка за Киев във войната с Русия. Тя се срещна с президента Володимир Зеленски и други значими държавни представители единствено дни след първата годишнина от началото на войната и повтори уверенията, дадени предходната седмица от президента Джо Байдън в Киев, че Америка ще поддържа Украйна, колкото време е нужно.
И двамата знаем, че ефикасната военна опозиция на фронтовата линия на тази битка изисква функционираща стопанска система в държавното управление и продължение на главните публични услуги като обучение, лечебни заведения и незабавна помощ.
Джанет Йелън, министър на финансите на Съединени американски щати

След диалози с украинския министър-председател Денис Шмихал Йелън съобщи, че Съединени американски щати са дали близо 50 милиарда $ за сигурност, икономическа и филантропична помощ и оповестиха още един многомилиарден пакет за стимулиране на стопанската система на страната.

Той съобщи, че бюджетният недостиг на Украйна сега възлиза на 38 милиарда $ и че Съединени американски щати ще дават още 10 милиарда $ помощ до септември.
Оценяваме високо непрекъснатото ви внимание към значимостта на битката с корупцията, за подсилване на отчетността и положителното ръководство. И считаме, че задължението на президента Зеленски да се увери, че интернационалната помощ се употребява отговорно, е от значително значение.
Джанет Йелън, министър на финансите на Съединени американски щати

Йелън разгласи и даването на първите 1,25 милиарда $ от следващия транш финансово-икономическа помощ от Вашингтон за Украйна на стойност 9,9 милиарда $.

Обсъдено е било и стягането на американските наказания против Русия, както и изземването на замразените съветски активи и потреблението им за потребностите на възобновяване на Украйна. Все още има обилни правни спънки за изтеглянето на тези средства от съветската централна банка в размер на 300 милиарда $.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР