Финансовият министър Асен Василев стана поредният ръководител на ведомство, който

...
Финансовият министър Асен Василев стана поредният ръководител на ведомство, който
Коментари Харесай

Ако няма актуализация: Пари за избори ще има, но за коронапомощи за бизнеса няма да има

Финансовият министър Асен Василев стана следващият началник на ведомство, който насочи зов към депутатите за актуализация на бюджета.

 Янев прикани депутатите да гласоподават актуализацията на бюджета Янев прикани депутатите да гласоподават актуализацията на бюджета
Служебният министър председател Стефан Янев насочи апел към депутатите да се гласоподават актуализацията на бюджета, с цел да може служебният кабинет да...

Към момента рриходната част в бюджета се движи извънредно добре. Това се дължи частично на по-добрата икономическа обстановка в страната и частично на по-добрата събираемост.

Очакваме до края на годината да бъдат събрани към 2 милиарда лв. спомагателни доходи , над това, което е заложено в Закона за бюджета, регистрира след съвещание на Министерския съвет той.

" Това е при планувана тежка Ковид рецесия. Т.е. два месеца тази година да бъдат както бяха ноември и декември предходната година ", разясни той.

По думите му, в случай че няма тежка Ковид рецесия тези доходи могат да бъдат дори над 2 милиарда лв..
 Асен Василев: Ако партиите не актуализират незабавно бюджета, за ноември няма пари за пенсии Асен Василев: Ако партиите не актуализират незабавно бюджета, за ноември няма пари за пенсии
Ако страната отива към нови избори, а партиите, които са парламентарно показани, в действителност ги е грижа за хората, ще актуализират бърз...

Василев обясни за какво при такава добра приходна част, която разреши в границите на служебния кабинет да не би трябвало да се тегли заем, се постанова актуализация на бюджета:

" В Закона за бюджета се фиксира както приходната част, по този начин и разходната част. - за пенсии, за поддръжка на бизнеса, за опазване на здравето ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР