Финансовият министър Асен Василев се е отказал да настоява процесуалното

...
Финансовият министър Асен Василев се е отказал да настоява процесуалното
Коментари Харесай

Асен Василев се отказа да мести представитеството по международни арбитражни дела

Финансовият министър Асен Василев се е отказал да упорства процесуалното посланичество по интернационалните арбитражни каузи да бъде преместено от финансовото ведомство в министерството на правораздаването. Това се разбра по време на съвещанието на Народното събрание, в чийто дневен ред първа точка е предложение на депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и ИТН, с което да блокира концепцията на Василев.

Той я стартира за четвърти път под друга форма в последната година и половина, като не е известно какви точни са претекстовете. Процесуалното посланичество на страната по такива каузи сега е към дирекция " Правна отбрана " в Министерството на финансите. Тя работи с интернационалните адвокатски адвокатски фирми, а за последните две десетилетия няма изгубено дело. Притесненията на адвокати е че с сходна смяна се цели да бъдат подписани съглашения по каузи за над милиард евро, които другояче страната има късмет да завоюва.

Пред депутатите правосъдният министър Атанас Славов, който също е срещу концепцията, изясни, че след разискване е открито решение процесуалното посланичество да остане във финансовото министерство, да се сътвори междуведомствена комисия, в която да влязат специалисти от правосъдното ведомство, както и от финансовото разузнаване.

Тази комисия ще създава общи стандарти по тези каузи, с цел да се отбрани оптимално интереса на страната.

" Дейността ще остане в Министерството на финансите, където е било 130 години. Целта е тези средства да се ръководят транспарантно и да се ръководят в полза на националния интерес. Проблеми има установени, постанова асе институционално деяние, по тази причина действахме, отчитайки и традицията ", съобщи правосъдният министър Славов, който беше в Народното събрание.

За това, че Василев няма да поддържа предлагането, което този път беше вкарано в преходните разпореждания на план, тпубликуван за публично разискване за, се разбра и от изказване на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.Подобно разпореждане беше признато от кабинета на Кирил Петков през предходната година, само че не влезе в действие, тъй като служебният кабинет го анулира, напомня.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР