Финансовият министър Асен Василев представи данни за направените разходи за

...
Финансовият министър Асен Василев представи данни за направените разходи за
Коментари Харесай

56 млн. лева са разходите за хотели за украински бежанци у нас през 2023 г.

Финансовият министър Асен Василев показа данни за направените разноски за прехрана на украинските бежанци у нас през миналата година.

По данни на финансовото министерство 56 милиона лв. са за хотелите, а обществените разноски са 1,5 милиона лв.. Над 4000 украинци са получили еднократна помощ и краткотрайна поддръжка за интеграция на труда, като общата помощ е 7 милиона лв., която е за работодателите при наемане на нови лица, предава БНР.

Само към 2000 са откритите безвъзмездни банкови сметки за заплати и пенсии, уточни също финансовият министър. Безплатните платежни интервенции през банките при преводи на заплати и пенсии влязоха в действие с промени в Закона за държавния бюджет.

Темата влезе в дневния ред поради предложение на Василев в Бюджет 2023 всички заплати във компаниите с 50 или повече чиновници, както и в ресторантьорския отрасъл, да се заплащат единствено по банков път. Идеята беше мярката да способства за изсветляване на стопанската система и изключително на пазара на труда. Министър Василев разяснява.

" Идеята е да се подсигуряват избрани интервенции с тези сметки, включително и онлайн банкиране, което не е обезпечено в настоящия вид на закона, тъй че те да станат по-използваеми за жителите ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР