Финансовият министър Асен Василев обяви пред депупатите в парламента, че

...
Финансовият министър Асен Василев обяви пред депупатите в парламента, че
Коментари Харесай

Вдигат с 20 % заплатите на военни, полицаи и в МС

Финансовият министър Асен Василев разгласи пред депупатите в Народното събрание, че се планува нарастване на заплатите с до 20% за бранш " Отбрана ", Министерство на вътрешните работи и Министерски съвет.

По думите му парите ще дойдат след направени оптимизации с актуализацията на бюджета идната седмица. " Ако се създадат тези оптимизации, в бюджета ще има малко под 300 милиона лв., които ще се употребяват за нарастване на заплатите в обществения бранш ", сподели вицепремиерът, представен от " Актуално ".

Той добави, че през 2023 година би трябвало да се направи смяна в заплащането на осигуровките на държавните чиновници, като те да са като на работещите в частния бранш.

" В бюджета за следващата година, ние като Министерство на финансите, бихме предложили такава смяна да бъде направена, тъй че държавните чиновници да се обезпечават по същия метод, по който се обезпечават чиновниците в частния бранш, като това, държа да отбележа, не докара до понижаване на техните приходи. Т.е. смяната да бъде направена по подобен метод, че да се запазят приходите на тези чиновници, чисто това, което получават ", сподели Асен Василев.

Според него това ще докара най-сетне държавните чиновници и чиновниците в фирмите да бъдат равнопоставени при тяхното обезпечаване и при осигуровките и налозите, които те заплащат.

" Това, считам, че би било безусловно почтено, само че изисква по-дълъг интервал от време за подготовка, преизчисление. Един подобен модел, несъмнено, би трябвало да бъде гласуван и от Народното събрание, няма по какъв начин да бъде натрапен от държавното управление ", приключи Асен Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР