Финансовият министър Асен Василев изрази надежда президентът Румен Радев да

...
Финансовият министър Асен Василев изрази надежда президентът Румен Радев да
Коментари Харесай

Василев: По-скоро не очаквам структурни промени в кабинета след ротацията

Финансовият министър Асен Василев изрази вяра президентът Румен Радев да не приготвя нов политически план, тъй като това е в несъгласие с Конституцията. Василев направи коментара преди чуването си в парламентарната Комисия за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове.

" Силно се надявам, че не, защото това е в несъгласие с Конституцията, само че това, несъмнено, е въпрос, който би трябвало да бъде заложен на господин Радев ", разяснява министърът на финансите.

Помолен за коментар на взаимните обвинявания сред Радев и ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, Василев съобщи:

" Докато се опитваме, нали, през клюки, престрелки и недомлъвки да става цялото нещо, просто няма да имаме естествена държавност ".

Василев съобщи, че " по-скоро " не чака структурни промени в кабинета след ротацията, а на въпрос дали ще бъде вицепремиер, той акцентира, че не са водени диалози с него. Ако въпреки всичко се стигне до такива, ще вземе своето решение.

Парламентът ще има последната дума дали висшето обучение да стане гратис, съобщи министърът на финансите Асен Василев преди чуването си в парламентарната комисия за еврофондовете.

Василев изрази мнението, че уравновесеният метод изисква след довеждане докрай на гратис висше обучение, по-късно няколко години да има условие за работа в България:

" Моето персонално мнение е, че е добре българските студенти да могат да се възползват от гратис обучение.

Но методът, по който съгласно мен би трябвало да стане, е, както е програмата " Стамболов " -  ако се възползвате пет години от безплатното обучение, по-късно да имате отговорности да работите две-три-четири години в страната.

За да може пък страната да си върне тази инвестиция, която е направила в студента ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР