Финансовият министър Асен Василев и неговият екип вече търсят варианти,

...
Финансовият министър Асен Василев и неговият екип вече търсят варианти,
Коментари Харесай

Василев търси как да компенсира орязания от Брюксел милиард

Финансовият министър Асен Василев и неговият екип към този момент търсят разновидности, посредством които да компенсират орязания милиард от Плана за възобновяване на България. Това излиза наяве от публична позиция на финансовото министерство по отношение на корекцията на Европейската комисия на безвъзмездните средства по проекта.
Според известието на ведомството държавното управление в последните три месеца " слага интензивно на европейско равнище въпроса " и търси благоприятни условия за компенсиране с друго европейско финансиране. В това число влиза и ново финансиране за страните, търпящи енергийни последствия от войната в Украйна. Иначе финансовото министерство показва, че преизчислението на Европейската комисия на този стадий не постанова промени в плановете. Изпълнението на българския План за възобновяване е в ход и все още подхожда на контрактуваните периоди, показва МФ.
Корекцията бе направена след публикуването на окончателните данни на европейската статистическа работа Евростат за положението на стопанските системи през пандемичните години. Освен на България, Плановете за възобновяване са орязани на още редица други страни. Едва шест са европейските стопански системи, някои от които най-големите на Стария континент, които ще получат повече средства след корекцията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР