Финансовият и енергийният министри Асен Василев и Александър Николов заминаха

...
Финансовият и енергийният министри Асен Василев и Александър Николов заминаха
Коментари Харесай

Асен Василев търси помощ от САЩ за нови енергийни проекти

Финансовият и енергийният министри Асен Василев и Александър Николов отпътуваха на работно посещаване в Съединени американски щати. С тях са и представители на управленията на АЕЦ „ Козлодуй “, „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “, разбираме от прессъобщение на държавната пресслужба.

Делегацията ще има срещи в Белия дом, Държавния департамент, Департамента по търговия и Департамента по енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развиването (DFC), Американската организация за развиване и търговия (USTDA), Американската банка за експорт-импорт (EXIM) и други. Също по този начин българските представители ще се срещнат с американския бизнес, взаимно с Търговската камара на Съединени американски щати и Американската комерсиална камара в България, както и с Американската бизнес асоциация за Централна Европа (ACEBA) и Института за нуклеарна енергетика (NEI).

Според известието главните тематики на диалозите ще бъдат енергийна диверсификация, енергийна успеваемост, съвременни и зелени технологии и климатичните промени.

Припомняме, че в петък, по време на публичното разискване на измененията в Плана за възобновяване и резистентност на България, министърът на енергетиката разкри, че следва България да организира такива срещи в Съединени американски щати. Тогава той изясни, че по време на визитата ще се търсят нови хрумвания, които не са залегнали в Плана за възобновяване, свързани с плаващи централи и други

Предстоят ни стратегически срещи в Щатите, които в огромна част са свързани с технология. Тя няма да е единствено с фокус върху развиване на нови нуклеарни мощности и LNG промяна, а и carbon culture и технологии за предпазване на сила “, разяснява в петък Николов.

Визитата на министър Николов в Съединени американски щати ще продължи с визити с Питсбърг, Хюстън и Далас.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР