Финансовият директор на китайската технологична компания Huawei е била арестувана

...
Финансовият директор на китайската технологична компания Huawei е била арестувана
Коментари Харесай

Финансовият директор на Huawei арестуван в Канада

Финансовият шеф на китайската софтуерна компания Huawei е била задържана в Канада по искане на Съединени американски щати поради съмнения, че е нарушила американските наказания против Иран, съобщи Ройтерс. Новината беше обявена от канадския вестник " The Globe and Mail " и доказана от министерството на правораздаването.

Мън Ванчжоу, известна още и като Сабрина Менг и Кати Менг, е била арестувана на 1 декември във Ванкувър, защото Съединените щати желаят тя да бъде екстрадирана. За петък е планувано правосъдно съвещание за възможното й стартиране под гаранция, написа икономик.бг.

Освен финансов шеф на Huawei, Мън е и един от заместник-председателите на управителния съвет на един от най-големите производители на телекомуникационно съоръжение и потребителска електроника в света. Тя е щерка на създателя на китайската компания Жън Чжънфей.

Американските управляващи проверяват Huawei най-малко от 2016 година за хипотетично пласиране на американски артикули на Иран и други страни в нарушаване на законодателството на Съединените щати за износа и глобите, са съобщили източници на Ройтерс през април.

Преди дни пък няколко други страни и частни компании се отхвърлиха да употребяват съоръжение от китайския снабдител за 5G мрежи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР