Финансовият благодетел на Левски Васил Божков изрази готовност да продаде

...
Финансовият благодетел на Левски Васил Божков изрази готовност да продаде
Коментари Харесай

Божков е готов да продаде акциите на Левски или да ги подари на феновете

Финансовият покровител на " Левски " Васил Божков изрази подготвеност да продаде акциите на клуба на всеки един " сериозен вложител " или да ги подари на почитателите, в случай че по този метод ще избави клуба. Това съобщи персонално той в извънредно изявление по телефона от Дубай за bTV.

" Аз бих направил за " Левски " всичко, с цел да върви добре. Отново желаят да ми лишават имуществото силово. Казват: " Няма да оказваме помощ на " Левски ", в случай че не се смени собствеността! " Това какво значи, съгласно вас? Готов съм да дам акциите на всеки един... Не да ги продам, а да ги дам, единствено и единствено " Левски " да бъде избавен. А кой унищожи " Левски "? Всички знаем - Борисов. Той унищожи фирмите, които устояха " Левски ". Как стана това? В жестоко нарушаване на закона. Какво сподели? Дай да заграбим акциите, а след това ще помогнем. Да е дал една стотинка персонална Борисов в миналото за нещо? Парите на народа, а споделя " Аз дадох ". Как ще избави Борисов " Левски "? Ще му даде заем? Като се изхарчи заемът, от кое място ще се върне? Или ще откри различен човек - глупак да устоя " Левски ", след това да го арестуват и него? Аз съм вложил 25 млн. лв. за по-малко от 1 година. " Левски " беше постоянен клуб и вървеше нагоре. ", съобщи Божков. 

Акциите официално са благосъстоятелност на близкия до Божков Георги Попов, който е дружно с него в Дубай. Той има 86,6% от акциите в клуба, 10% са на Тръст " Синя България ", а останалите са на миноритарни притежатели. Преди дни почитателите желаеха посредством отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов да бъдат вдигнати запори на компаниите, които са спонсори на клуба. Ако това не се случи, те желаеха заем от страната. Самият Борисов съобщи, че страната би помогнала на клуба, в случай че собствеността бъде заменена. 

" Единственият вид да създадем нещо за " Левски " и да продължи да се развива устойчиво, е да се прегледа закона, да се анулират всички противозаконни акции, фирмите, които устояха " Левски ", да продължат да го устоят. Ако се махнат тези запори, които са изцяло противозаконни, " Левски " няма да има проблеми. Другият вид е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на почитателите. Но не виждам бъдеще за " Левски ", съобщи още той.

Божков изясни, че е бил в контакт с изпълнителния шеф на " сините " Павел Колев и треньора на баскетболния " Левски Лукойл " Константин Папазов, който беше спряган за нов притежател на акциите.

" Тити Папазов искаше просто да избавя " Левски ". Казах, че ще им дам акциите, само че действително видяно, не знам по какъв начин ще се оправят по-късно ", съобщи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР