Финансовите регулатори в САЩ съдят Илън Мъск, след като милиардерът

...
Финансовите регулатори в САЩ съдят Илън Мъск, след като милиардерът
Коментари Харесай

Регулаторът съди Мъск, за да принуди свидетелски показания в X probe

Финансовите регулатори в Съединени американски щати съдят Илън Мъск, откакто милиардерът сподели, че повече няма да сътрудничи на следствието на покупката му на Twitter, в този момент прочут като X.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) изиска от федералния съд да му подреди да извърши настояването им да седи за трети сесия за свидетелски показания по отношение на договорката.

Ходът за завеждане на иск последва приемането на писмо от юрист на господин Мъск, в което се споделя, че той отхвърля да се яви, както е поискано. < /p>

Той упрекна SEC в „ тормоз “.

" Неконтролираните дейности на държавното управление са рискови и данните тук са притеснителни. Г-н Мъск отхвърля да се съгласи с нахлуванията на Комисията и затова отхвърля да се появи, както изисквате, " юрист Алекс Спиро написа.

Съдът е най-новата омраза сред SEC и господин Мъск, който един път съобщи по националната телевизия, че няма „ никакво почитание “ към регулатора.

SEC стартира своето следствие на покупката на X от господин Мъск за 44 милиарда $ предходната година.

Илън Мъск е разследван за договорка с Twitter

В документите във федералния съд на Сан Франциско се споделя, че организацията изследва дали покупките му на акции през 2022 година, преди да купи компанията непосредствено, и изказванията, че направените за тези вложения нарушават законите за скъпите бумаги.

Г-н Мъск взе участие в две половиндневни показания посредством видеоконференция през юли, откакто беше свикан, сподели SEC. Агенцията сподели, че е нужна още една сесия, защото съвсем половината от документите, които е получила по случая, са пристигнали след тези срещи.

Писмо от юриста на господин Мъск до организация, споделена като част от изложбата, сподели, че " не е ясно за какво личният състав изисква в допълнение време, отклонявайки господин Мъск от забележителните му отговорности към компании и акционери... Достатъчно е ".

SEC е влизала в спор с господин Мъск и преди.

През 2018 година той го упрекна в машинация на вложители, като твърди в туит, че има „ обезпечено финансиране “, с цел да вземе Tesla, компанията за електрически коли, която управлява, частна.

По-късно той уреди обвиняванията, като се отдръпна като ръководител на борда на компанията и се съгласи да одобри това, което беше наречено гледач в Twitter - ограничавания върху това, което може да написа в обществените мрежи медии за компанията.

Г-н Мъск неведнъж се е обръщал към съда, с цел да отстрани тези ограничавания, в това число последно през февруари.

Отделно, арбитър в Ню Йорк постанови тази седмица, че господин Мъск би трябвало да се изправи пред съд от някогашни вложители в Twitter, които настояват, че е измамил някогашни акционери, като не е разкрил неотложно своите покупки на акции, само че искът за търговия с вътрешна информация беше отритнат.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР