Финансовите регулатори в Съединените щати посочиха изкуствения интелект (AI) като

...
Финансовите регулатори в Съединените щати посочиха изкуствения интелект (AI) като
Коментари Харесай

САЩ подчертават AI като риск за финансовата система за първи път

Финансовите регулатори в Съединените щати показаха изкуствения разсъдък (AI) като риск за финансовата система за първи път.

В последния си годишен отчет Съветът за контрол на финансовата непоклатимост съобщи, че възходящото потребление на AI във финансовите услуги е „ накърнимост “, която би трябвало да се следи.

Въпреки че изкуственият разсъдък предлага заричане за понижаване на разноските, възстановяване на успеваемостта, идентифициране на по-сложни взаимоотношения и възстановяване на продуктивността и точността, той може също да „ вкара избрани опасности, в това число опасности за сигурността и надеждността като кибернетични опасности и опасности за модели “, сподели FSOC в годишния си отчет, оповестен в четвъртък.

FSOC, която беше основана след финансовата рецесия от 2008 година, с цел да разпознава несъразмерните опасности във финансовата система, сподели, че развиването на ИИ би трябвало да се следи, с цел да се подсигурява, че механизмите за контрол „ регистрират зараждащите опасности “, като същеврем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР