Финансовите параметри на офертите на двамата кандидати бяха обявени днес.

...
Финансовите параметри на офертите на двамата кандидати бяха обявени днес.
Коментари Харесай

Австрийската ”Капш” ще изгражда ТОЛ системата

Финансовите параметри на офертите на двамата претенденти бяха оповестени през днешния ден.

Техническите параметри на двамата участници, оповестени през вчерашния ден, са следните:

"Капш трафик солюшънс " - Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система - 10 т. Оценка за проект за осъществяване и ръководство на риска - 10 т. Оценка за качество при осъществяване на поръчката - 10 т. Техническа оценка - 100 т.

- Консорциум „ ТОЛ България “– Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 5 т. Оценка за проект за осъществяване и ръководство на риска – 5 т. Оценка за качество при осъществяване на поръчката – 10 т. Техническа оценка – 66,67 т .

Отстранени от присъединяване бяха 4-ма участници, които не апелираха поръчката:

Обединение „ БГ ПЪТ ";
- ТОЛЛНЕТ АД, Чехия;
- СИЕЛА НОРМА АД;
- Обединение „ ТЕЛЕТОЛ " ДЗЗД.

ТОЛ-системата ще се построява на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т и на база време за леките коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка).

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лв. без Данък добавена стойност. Изграждането на ТОЛ системата ще бъде за сметка на определения реализатор. След сполучливото й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните доходи.

Двамата претенденти на финала

Австрийската Kapsch е показана като консорциума "Капш трафик солюшънс ", който включва българското, полското, италианското и испанското поделение на компанията. Дружеството специализира в технологии, решения и услуги за пазара на интелигентни транспортни системи. Kapsch са внедрили тол-системи в Австрия, Полша, Чехия и Австралия. Компанията е учредена през 1892 година и за нея работят над 6800 души. Българският й клон е открит през 2005 година

В консорциум "Тол България " влизат напълно български участници: "Телелинк " като водещ сътрудник в консорциум с българските "Сирма груп " и "Сиенсис ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР