Финансовите надзорници на Южна Корея насочиха вниманието си към OKX,

...
Финансовите надзорници на Южна Корея насочиха вниманието си към OKX,
Коментари Харесай

Разследват една от най-големите крипто борси в света заради нарушаване на законите

Финансовите надзорници на Южна Корея насочиха вниманието си към OKX, третата по величина в света борса за фючърси върху криптовалути.

Звеното за финансово разузнаване (FIU) на страната стартира следствие на интервенциите на борсата на територията на Южна Корея, провокирано от изказвания за непозволени дейности.

Изглежда, че OKX може да е заобиколила наредбите, като е правила недекларирани действия в границите на страната, както се акцентира от неотдавнашните констатации, докладвани на FIU от Асоциацията на тържищата за цифрови активи (DAXA). Разследването е ориентирано съответно към маркетинговите практики на OKX, за които се твърди, че са включвали потреблението на локални инфлуенсъри за привличане на корейски консуматори. Тази тактика провокира обилни правни и етични опасения.

Липсата на поддръжка на корейски език на уеб страницата на OKX в допълнение утежни обстановката, привличайки вниманието на финансовите органи, които акцентират смисъла на транспарантните покупко-продажби с корейски клиенти.

Спазването на законите на Южна Корея е от решаващо значение за крипто тържищата, които се стремят да обслужват възходящата потребителска база в страната, която се чака да доближи 12.02 милиона до 2028 година

Въпреки това, рекламните старания на OKX, изключително в платформата Telegram, допускат целеустремен опит за навигиране на регулаторните условия.

Експертите настояват, че дейностите на OKX могат да нарушат Закона за характерната финансова информация, изключително когато са ориентирани към корейските консуматори посредством авторитетни лица в обществените медии. Продължаващото следствие на FIU акцентира смисъла на спазването на нормативните условия и отбраната на вложителите в бранша на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР