Финансовите министри на страните от Групата на седемте вероятно ще

...
Финансовите министри на страните от Групата на седемте вероятно ще
Коментари Харесай

Г-7 се стреми да наложи таван на цените на руския петрол: Reuters

Финансовите министри на страните от Групата на седемте евентуално ще реализиран съглашение в петък за ограничение на цената, която са подготвени да заплащат за съветския нефт , заяви организация Ройтерс , базирайки се на анонимни източници. Очаква се длъжностните лица да оповестят общите контури на проекта след онлайн среща.

В своя публикация, оповестена в петък, Ройтерс цитира неназован европейски чиновник от Г-7, съгласно който " договорката е евентуална " Същият източник обаче означи, че не е ясно какъв брой детайлности ще бъдат предоставени.

В четвъртък английският министър на финансите Надим Захави изрази вяра, че финансовите министри от Г-7 " ще създадат изказване, което ще значи, че ще можем да напреднем с бързи темпове, с цел да реализираме това "

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер обаче отхвърли коментар, с цел да не " изпревари тази среща "

След началото на военната атака против Украйна в края на февруари размерът на износа на нефт от Русия понижа, само че приходите й през юни се усилиха със 700 млн. $ по отношение на май, както заяви Международната организация по енергетика през август, с помощта на по-високите международни цени на петрола.

 Снимка: Изглед към терминала за недопечен нефт " Козмино " на брега на Находкинския залив покрай пристанищния град Находка, Русия, 12 август 2022 година REUTERS/Tatiana Meel
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР