Финансовите министри на страните от Групата на седемте (Г-7) заявиха,

...
Финансовите министри на страните от Групата на седемте (Г-7) заявиха,
Коментари Харесай

Г-7 готви тежки санкции срещу Русия

Финансовите министри на страните от Групата на седемте (Г-7) обявиха, че са подготвени да наложат тежки стопански наказания на Русия, в случай че тя нападне Украйна, заяви ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Те нарекоха скупчването на съветски войски по границите на Украйна " причина за сериозна угриженост " и показаха, че в случай че военното навлизане протече по този начин, както се притеснява Западът, това ще има бърз резултат върху Русия.

„ Отново заявяваме, че по-специално всяка по-нататъшна военна експанзия от страна на Русия против Украйна ще бъде посрещната с бърз, съгласуван и мощен отговор “, се споделя в взаимното изказване.

„ Готови сме групово да наложим стопански и финансови наказания, които ще имат тежки и незабавни последствия за съветската стопанска система “.

Едновременно с това финансовите министри от Г-7 дадоха обещание бърза и решителна поддръжка за стопанската система на Украйна, посочи Ройтерс.

Високопоставени представители на Съединени американски щати обявиха през последните дни, че съгласно разследващите данни Русия може да възнамерява да нахлуе в Украйна " когато и да е ". Понастоящем Вашингтон прави оценка броя на съветските войски, събрани наоколо до прилежащата страна, на 130 000 души.

Въпреки това скупчване на войски Русия неведнъж отхвърля да има желание да нахлуе в Украйна и упреква Запада във " всяване на боязън ".

Франция, Германия, Италия, Япония, Съединените щати, Англия и Канада образуват Г-7. По силата на ротационното председателство сега отпред на организацията е Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР