Финансовите министри на страните от Г-7 заявиха днес, че подкрепата

...
Финансовите министри на страните от Г-7 заявиха днес, че подкрепата
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-7 заявиха, че подкрепата на страните им за Украйна остава неизменна

Финансовите министри на страните от Г-7 обявиха през днешния ден, че поддръжката на страните им за Украйна остава неизменима, съобщи японската новинарска организация Киодо, като се базира на японския финансов министър Шуничи Судзуки.

Миналата седмица водачите на страните от Г-7 обявиха, че ще продължат да оказват помощ на Украйна, като ѝ дават оръжия, образование и разследващи данни в границите на продължаващото ѝ контранастъпление против съветските сили.

Г-7 съобщи също, че ще продължи да оказва финансова помощ на Украйна, с цел да може тя да се оправи с последствията от съветското навлизане.

" Препотвърдихме, че поддръжката за Украйна е неизменима ", сподели Судзуки, откакто ръководи срещата във формат Г-7 в индийския град Гандинагар.
Освен Япония, която тази година ръководи Г-7, в обединяването членуват още Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати и Франция.

В срещата на финансовите министри взе участие и украинският министър на финансите Сергий Марченко. Той се включи чрез видеоконферентна връзка, отбелязва Киодо.
Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР