Финансовите министри на страните от Европейския съюз са на път

...
Финансовите министри на страните от Европейския съюз са на път
Коментари Харесай

Работодатели: Енергийната независимост от Русия - не за сметка на бизнеса

Финансовите министри на страните от Европейския съюз са на път да влошат доста капиталовия климат за декарбонизация на промишлеността поради предлагането проектът за енергийна самостоятелност от Русия RePowerEU да употребява средства, предопределени за Фонда за нововъведения ETS. За това, която съставлява 40 браншови и работодателски организации в общността и общо 20 млн. компании в 35 европейски страни.

Фондът се финансира посредством системата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания EU RTS и според от цената на въглерода до 2030 година може да нарасне до близо 40 милиарда евро. Това го прави в света. Фондът оказва помощ на бизнеса да влага в разнообразни планове за чиста сила.
 Проучване: Загубите на Европейски Съюз от енергийна рецесия ще надвишават €1 трилион
Проучване: Загубите на Европейски Съюз от енергийна рецесия ще надвишават €1 трилион

Спирането на предприятия и цели браншове ще докара до съкращения на работни места

RePowerEU пък тази година като отговор на новата обстановка на световните енергийни пазари след началото на войната в Украйна. Той съчетава ограничения за преустановяване на зависимостта на Европейски Съюз от съветски енергийни източници и такива за справяне с климатичната рецесия - енергийна успеваемост, диверсификация на доставчиците, ускорено нахлуване на ВЕИ в домовете и промишлеността.

" Като предлага да се пренасочат средствата, предопределени за Фонда за нововъведения на ETS, за финансиране на разноските на RePowerEU, Съветът предлага значително да деактивира един от дребното принадлежности, отдадени на поддръжка за новаторски нисковъглеродни решения, които се създават и внедряват от промишлеността в Европейски Съюз ", съобщи генералният шеф на BusinessEurope Маркус Байрер.

Той прикани министрите на финансите да се откажат от концепцията в хода на идните триалози по отношение на ETS/RePowerEU.

" Драматично високите цени на силата, дружно с разликата в климатичните цели сред високата упоритост на Европейски Съюз и тези на други участници, подкопава конкурентоспособността на европейската промишленост толкоз фрапантно, че деиндустриализацията се случва, до момента в който приказваме - с все по-големия риск от краткотрайно затварянето на фабрики става непрекъснато ", добави Байрер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР