Финансовите министри на седемте най-развити световни икономики (Г-7) се споразумяха

...
Финансовите министри на седемте най-развити световни икономики (Г-7) се споразумяха
Коментари Харесай

Финансовото Г-7 се споразумя за ограничаване на цените на руския петрол

Финансовите министри на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) се споразумяха за проект за ограничение на цените на съветския нефт като част от най-новия опит да понижат приходите на Москва и да я принудят да приключи войната против Украйна, предадоха международните организации.

Споразумението бе реализирано по време на онлайн среща през днешния ден, откакто водачите на групата обявиха през юни, че ще обмислят сходна стъпка.

В изказване, отправено от Германия, която е тазгодишният ръководител на Г-7, финансовите министри оповестиха, че " удостоверяват взаимно политическо желание за завършване и използване на всеобхватна възбрана на услуги, осигуряващи морския превоз на недопечен нефт и петролни артикули с съветски генезис в международен мащаб ".

Предоставянето на сходни услуги " ще бъде позволено, единствено в случай че петролът и петролните артикули са закупени на или под избрана горна ценова граница, избрана от необятната коалиция от страни, които се придържат към нея и я ползват ", прибавиха министрите.

Те не показват съответна цена за възможния предел и не прецизират по кое време Г-7 ще приведе проекта в деяние. " Приканваме всички страни да дадат своя принос за създаването на ценовия таван и да приложат тази значима мярка ", написа още в изказването.
 
" Ще продължим да реагираме по подобаващ метод, като координираме дейностите си с Г-7 и интернационалната общественост ", сподели японският финансов министър Шуничи Судзуки  след срещата, представен от Киодо.

" Като се ангажира да завърши и приложи таван на цените, Г-7 доста ще понижи главния източник на финансиране на Русия за нейната противозаконна война, като в същото време поддържа доставките за международните енергийни пазари, като поддържа съветския нефт на по-ниски цени ", съобщи американският финансов министър Джанет Йелън, представена от в. " Гардиън ".

На срещата си през юни в Германия водачите на Съединени американски щати, Германия, Франция, Англия, Италия, Канада и Япония се съгласиха да проучат опцията за налагане на възбрана на вноса на съветски нефт, търгуван над несъмнено ценово равнище, напомня Асошиейтед прес.

Съединени американски щати към този момент блокираха вноса на съветски нефт, а Европейският съюз реши да наложи възбрана за 90 на 100 от съветския нефт, внасян по море, която обаче няма да влезе в действие до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР