Финансовите министри и управителите на централните банки на страните от

...
Финансовите министри и управителите на централните банки на страните от
Коментари Харесай

Обещаната от Г-7 помощ за Украйна нарасна до 19,8 млрд. долара

Финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-7 обявиха в петък, че са мобилизирали 19,8 милиарда $ в помощ на Украйна и дадоха обещание да дават още по-голяма финансова поддръжка, в случай че е належащо, оповестява Ройтерс, представена от.

Финансовите водачи на Съединени американски щати, Канада, Япония, Германия, Франция, Италия и Англия, известни като групата Г-7, завършиха двудневните си диалози в Германия, чиято съществена цел беше финансирането на Киев, който продължава да се бори с съветската инвазия, само че се нуждае от средства.

" През 2022 година ние мобилизирахме 19,8 милиарда щатски $ бюджетна поддръжка, в това число 9,5 милиарда щатски $ от скорошни задължения, с цел да помогнем на Украйна да запълни дефицита на финансиране и да продължи да обезпечава даването на съществени услуги на украинския народ “, се показва в официалното съобщение на Г-7 след края на срещата.

" Освен това приветстваме продължаващата работа на Г-7 и интернационалните финансови институции за по-нататъшно доста финансиране за Украйна, по-специално в това число предлагането на Европейската комисия за до 9 милиарда евро спомагателна макрофинансова помощ ", се споделя още в общия документ.

" Допълнителната планувана поддръжка за украинските държавни предприятия и частния бранш посредством Европейската банка за възобновяване и развиване и Международната финансова корпорация възлиза на 3,4 милиарда $ ", се показва в официалното съобщение.

" Ние ще продължим да стоим до Украйна през цялата тази война и след нея и сме подготвени да създадем повече, в случай че е належащо “, обещаната членовете на Г-7.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР