Финансовите и външни министри от държавите - членки на ЕС

...
Финансовите и външни министри от държавите - членки на ЕС
Коментари Харесай

ЕС: САЩ да спрат със санкциите за Иран

Финансовите и външни министри от страните - членки на Европейски Съюз приканиха Съединени американски щати да преразгледат плануваните вторични наказания против Иран, заяви „ Уолстрийт Джърнъл “.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп извади страната си от съглашението за нуклеарната стратегия на Иран през този месец. На решението се опълчиха всички страни от Европейски Съюз.

В момента американската администрацията възнамерява налагането на нови наказания против Иран.

„ В актуалната обстановка нови наказания на Съединени американски щати ще попречат на Европейски Съюз да продължи сдържателната анулация на глобите против Иран. Като съдружници, ние чакаме от Съединени американски щати да се въздържат от дейности, които могат да застрашат нашата сигурност “, се споделя в обръщението на европейските министри към финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин и държавния секретар Майк Помпео.

Министрите декларират, че Европейски Съюз ще съблюдава уговорките си за спазването на съглашението с Иран и желаят Съединени американски щати да не нападат европейските компании, които имат европейски сътрудници.

В писмото са се подписали министрите на Германия, Франция и Англия. Те означават, че изтеглянето на Иран от нуклеарната стратегия ще причинят нови затруднения в района.

Съединени американски щати към този момент приканиха европейските компании да прекратят своя бизнес с иранските си сътрудници. Европейски Съюз разгласи, че ще отбрани фирмите. Очакват се още договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР