Финансови проблеми в елита на армията - специалните ни сили.

...
Финансови проблеми в елита на армията - специалните ни сили.
Коментари Харесай

Българските командоси остават без екипировка заради финансови проблеми

Финансови проблеми в елита на армията - специфичните ни сили. Едва 30% от персоналния им състав има нужната екипировка, разгласи генерал- майор Явор Матеев, представен от NOVA.

По думите му има съществено закъснение в снабдяването на българските командоси. Матеев подсети, че специфичните сили влизат в най-рисковите и рискови обстановки, а войната в Украйна в допълнение усложнява ситуацията в региона. За това моли за по-бързото решение на финансовите неналичия.

„ Вие всички видяхте по какъв начин е снаражен всеки един военнослужещ от Специалните сили. Ето по този начин наподобява 30% състава на специфичните сили. А другите 70%? Но нали разбирате, че и останалият състав би трябвало да наподобява по този метод. Не можеш да възлагаш виновни и рискови задания на военнослужещ, на който не си обезпечил бронежилетки, тактически колан, осигурително въженце. Ние сме длъжни да им осигурим най-малко персонални защитни средства и модерни средства за разузнаване. За нас е доста значимо да осъществим плана за превъоръжаване ”, безапелационен е генерал-майор Явор Матеев, пълководец на взаимното командване на Специалните интервенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР