Финансови операции“ за около 40 млн. лева са поставили националната

...
Финансови операции“ за около 40 млн. лева са поставили националната
Коментари Харесай

Красимир Гергов ще обслужва корпулентните?

Финансови „ интервенции “ за към 40 млн. лв. са сложили националната бТВ под контрола на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той пък споделя този надзор с премиера Бойко Борисов. За задачата е необходим началник на малкия екран, който да е подвластен и от двамата, с цел да обслужва техните ползи.

Такъв е досегашният „ крал на рекламата “ Красимир Гергов.
 

Преди няколко дни във Фрог нюз публикувахме информация, че се чака в скоро време Гергов да оглави бТВ. Последва бурна реакция. Много хора - от самата телевизия, медийни специалисти и политици разясниха, че този слух се носи от близо месец.

 

Споделяха и мнението, че Гергов към този момент е бил в такава роля, само че това не е донесло триумф на медията – даже противоположното. Споменаха за съмнителни рекламни контракти, за ощетяване на малкия екран, за пробутване на политически ползи посредством излъчвания и спуснати посетители и прочие Почти всички са единомислещи, че повода за зависимостите на Гергов от Пеевски се коренят в невърнати заеми на КТБ за десетки милиони.

 

За какво става дума. През 2012 година посредством компанията си „ Пиеро 97 “ Гергов задлъжнял на бТВ с към 30 млн лв.. Тогава той подписва съглашение с КТБ за заем от 32 500 000 $, които са му дейно предоставени. Обезпечението против тях са акциите му в бТВ, които той залага. Става дума за 6% от акциите, държани от негова офшорка TOP TON, представлявана от неговия непосредствен сътрудник Владимир Брусарски. Същият Брусарски е тясно обвързван с Гергов посредством голям брой компании, включитено и с присъединяване им в скандалния голф план на предпазена територия край Балчик.

 

Цялата кореспонденция по сключването на въпросния контракт е водена от адв. Александър Ангелов – персоналният юрист на Делян Пеевски. През 2013 година към компания Dalee (Далий Трейдинг Лимитид, сдружение, учредено през февруари 2011 година на Британските Виржински острови) е изплатена част от дълга. Това става посредством нов заем на компании на Гергов. Предполага се, че против тази сума са търгували и постройката на бТВ, както и заеманата позиция в малкия екран – против дадено опрощаване на задължения към КТБ – великодушно препоръчано от Пеевски, който работи от името на банката, без да има такова право. По този метод жертва е КТБ, която не получава дължимите суми по заема и естествено вложителите.

 

От Dalee са потърсили заплащане на заема от TOP TON, само че заради липса на истински документи не се съумели даже да заведат дело. Парите на Dalee са с генезис КТБ.

В началото на тази година bTV приключи контракта си с медия организацията " Пиеро 97 " (свързвана с Красимир Гергов - бел. ред.), с който малкия екран работи от основаването й.

 

Причината за това е насъбрано огромно финансово обвързване на компанията към малкия екран за излъчени реклами. Дължимата сума е от порядъка на няколко милиона лв.. Като предпазен опит да нападна bTV при започване на февруари " Пиеро 97 " подаде жалбата в Комисия за защита на конкуренцията против малкия екран. Всъщност в сектора от дълго време се знае, че „ Пиеро 97 “ е завладяна от Пеевски поради въпросните отговорности на Гергов.

 

Самият Пеевски обаче също има съществени проблеми, които го карат да работи брутално и бързо. Той и министър председателят Борисов имат информация, че следствието по закона „ Магнитски “ в Съединени американски щати не се развива в мечтаната от Пеевски посока и доста скоро нещата ще загрубеят. Затова милионерът има потребност от медийна поддръжка. Защитата от неговите медии не прави работа, тъй като те от дълго време са дискредитирани. Не правят работа и новосъздадените уеб сайтове тук и в Съединени американски щати, които бълват тонове обвинявания против Цветан Василев и хвалби за „ политика Пеевски “. Нужна му е огромна национална медия. Затова той протяга ръка към бТВ. Обещавайки и на премиера цялостна поддръжка, в случай че той го поддържа по „ Магнитски “ и не стартира следствие по докладите на турските и английските служби за контрабанда на цигари на „ Булгартабак “.

 

Дори това да се случи не е ясно от кое място ще се обезпечават 50-60 млн евро годишно за издръжката на бТВ?

 

Иначе Пеевски от три години непрекъснато е обсъждан в медиите като мераклия да придобие бТВ. Не го пожелаваме на публицистите и чиновниците в малкия екран. Не поради друго, а тъй като трансформира медиите, които има в нещо, с което никой не би се гордял...

frognews.bg
 

Виж всички публикации от frognews.bg-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР