Финансовата тревожност не е потвърдена като диагноза, но някои терапевти

...
Финансовата тревожност не е потвърдена като диагноза, но някои терапевти
Коментари Харесай

Как можете да преодолете страха за финансовата си стабилност

Финансовата тревога не е доказана като диагноза, само че някои терапевти употребяват термина, с цел да обяснят положение, което за жалост се следи при все по-голяма част от световното население. А точно - нервността и терзанието, които постоянно изпитваме, щом се замислим за бюджета си. Специалистите обаче дават потребни препоръки по какъв начин може да преодолеем страховете си и да подсигурим финансовата си непоклатимост. Насоките са три и използвани при всички ни.

Времето е пари, само че първоначално - да научим повече за парите

Да се образоваме финансово от все по-ранна възраст може и да ни се натъртва изключително доста, само че истината е, че този способ не би ни бил напълно ефикасен. Главно тъй като пренасищането с куп нова информация, която към момента нямаме основата да обработим, само би отключило още една спомагателна вълна на тревога.

Затова вместо да се опитваме да научим всичко пропуснато за една нощ, като преди изпит, доста по-добре е да подходим малко по малко. Като за начало може да се фокусираме върху тематиката за бюджет. И чак откакто усвоим тези нови познания, да продължим нататък. Например с вложение и фондове.

Страхът си има име

Важно е да насочим вниманието си и към вътрешните си чувства и усеща. Да назовем страха си с името му. Да признаем на самите себе си какво тъкмо ни тревожи. Дали ни е мъчно да управляваме ежедневния си бюджет или пък по-скоро ни тормозят фактори, които са по-напред в бъдещето. Те може да са свързани с пенсионирането или проектите ни за вложение.

Веднъж обаче щом изречем гласно от какво се опасяваме, ще си дадем ясна визия какво разклаща финансовата ни непоклатимост и сами ще се насочим към решението на казуса.

Професионалисти на помощ

В случай обаче че независимото справяне с бюджетните ни усложнения и паники не ни удовлетворява, успокояващо е да знаем, че постоянно и за всичко има експерти. Можем да запишем да вземем за пример спомагателни курсове по финанси. С нови познания по тематиката бихме били доста по уверени при вземането на решения.

Или пък в случай че казусът ни е по-скоро обвързван с психическата ни конфигурация, прям диалог с непосредствен или посещаване при терапевт, несъмнено биха успокоили тревожното ни схващане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР