Финансовата помощ за Украйна от западни партньори от 24 февруари

...
Финансовата помощ за Украйна от западни партньори от 24 февруари
Коментари Харесай

Украйна е получила $73,6 млрд. помощ от Запада от началото на войната

Финансовата помощ за Украйна от западни сътрудници от 24 февруари 2022 година възлиза на 73,6 милиарда Това заяви депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк в своя канал в Telegram, написа " България Он Еър ".

" От началото на войната Украйна е привлякла 73,6 милиарда $ в държавния бюджет от интернационалните сътрудници. От тях 42,5 милиарда тази година ", написа той.

По-рано украинският министър на финансите Сергей Марченко заяви, че управляващите на страната са понижили настояванията си за външна помощ от Запада през идната година от 41 милиарда на повече от 37 милиарда $. Също по този начин, съгласно народния представител, с цел да се сложи Украйна на бойна основа, е належащо за ограничение на публичното ползване " няколко пъти ".

В държавния бюджет на Украйна за 2024 година е заложен недостиг от 43,5 милиарда $. Според документа външните заеми на страната би трябвало да възлязат на 41 милиарда Въпреки това се показват опасения, че бюджетът включва повече доходи, в сравнение с са подготвени да обезпечат западните сътрудници, осведоми " Фокус ".

Тези опасения се ускориха през последните дни заради обстоятелството, че по време на срещата на върха на Европейски Съюз предходната седмица водачите на Европейски Съюз не съумяха да разрешат въпроса за отпущането на 50 милиарда евро на Украйна в сходство с четиригодишната стратегия за поддръжка на страната, а Конгресът на Съединени американски щати към момента не е одобрил пакета от 61 милиарда $ помощ за Киев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР