Финансовата криза в момента е по-лоша от тази през 2007

...
Финансовата криза в момента е по-лоша от тази през 2007
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Всичко се срина. Кризата вече е факт

Финансовата рецесия сега е по-лоша от тази през 2007 година. Има спад даже в цената на златото. Всичко се срина. Кризата към този момент е реалност и е сравнима с ”черния понеделник ” от 1982 година. " България е част от световната и европейската стопанска система. Най-важните ни търговски сътрудници са от еврозоната. Третата по величина страна в нея - Италия, сега е наранена. Няма по какъв начин и при нас да не се отрази ", разяснява пред bTV икономистът Емил Хърсев, написа " ФрогНюз ".

Според анализатори сега има интензивно закъснение на стопанската система, подбуден от провалените доставки от Китай. Азиатската страна сега се възвръща от епидемията и производството гладко потегля. Сега обаче има вторична реакция - тази на финансовите пазари, изясни още Хърсев.

" Рецесията е реалност. Очаква се евентуално идващото тримесецие да има постепенно и трудно възобновяване на промишлеността в Китай. Дигитализацията на стопанската система и повсеместната роботизация разрешават на нещата да се развиват с по-висока скорост - бързо влизаме в криза, само че има и късмет бързо да излизаме от този развой ", изясни Румен Гълъбинов.

По думите му се чака цените на горивата да паднат най-малко с 20-30 стотинки от равнищата, които са сега, в случай че пазарът на нефт се задържи на такова ниско равнище.

В началото на тази седмица международните тържища регистрираха големи загуби. " Черният понеделник " на 2020 е съпоставим с икономическата рецесия през 1982 година. Коронавирусът сковава цели пазари. Петролните шейхове на Саудитска Арабия започнаха борба с Кремъл за индустриални количества и цени. Цената на петрола се срина в началото с 30 %, Dax – със 7,94 %, борсовата търговия на Wall Street бе краткотрайно спряна, Dow Jones регистрира минус 7,8 %.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се рег
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР