Финансовата криза в момента е по-лоша от тази през 2007

...
Финансовата криза в момента е по-лоша от тази през 2007
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Всичко се срина. Кризата вече е факт

Финансовата рецесия сега е по-лоша от тази през 2007 година. Има спад даже в цената на златото. Всичко се срина. Кризата към този момент е реалност и е сравнима с ”черния понеделник ” от 1982 година.
" България е част от световната и европейската стопанска система. Най-важните ни търговски сътрудници са от еврозоната. Третата по величина страна в нея - Италия, сега е наранена. Няма по какъв начин и при нас да не се отрази ", разяснява пред bTV икономистът Емил Хърсев.

Според анализатори сега има интензивно закъснение на стопанската система, подбуден от провалените доставки от Китай. Азиатската страна сега се възвръща от епидемията и производството гладко потегля. Сега обаче има вторична реакция - тази на финансовите пазари, изясни още Хърсев.

" Рецесията е реалност. Очаква се евентуално идващото тримесецие да има постепенно и трудно възобновяване на промишлеността в Китай. Дигитализацията на стопанската система и повсеместната роботизация разрешават на нещата да се развиват с по-висока скорост - бързо влизаме в криза, само че има и късмет бързо да излизаме от този развой ", изясни Румен Гълъбинов.

В началото на тази седмица международните тържища регистрираха големи загуби. " Черният понеделник " на 2020 е съпоставим с икономическата рецесия през 1982 година. Коронавирусът сковава цели пазари. Петролните шейхове на Саудитска Арабия започнаха борба с Кремъл за индустриални количества и цени. Цената на петрола се срина в началото с 30 %, Dax – със 7,94 %, борсовата търговия на Wall Street бе краткотрайно спряна, Dow Jones регистрира минус 7,8 %.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР