Финансовата комисия към Столичния общински съвет е одобрила днес (11

...
Финансовата комисия към Столичния общински съвет е одобрила днес (11
Коментари Харесай

Втора поред поликлиника в София ще има фотоволтаична система

Финансовата комисия към Столичния общински съвет е одобрила през днешния ден (11 януари) предлагането на Диагностично-консултативния център № 12 да построи лична фотоволтаична система. Става дума за поликлиниката в квартал Люлин-9, която се намира на ул. " Кореняк " № 17.

Финансирането, в размер до 60 000 лева с Данък добавена стойност, ще е със лични средства на сдружението, ръководещо поликлиниката.

Основен претекст за нуждата от фотоволтаична система е забележителното нарастване на цената на електрическата енергия, което съгласно плановете на сдружението, е достигнало 70% за последните 6 месеца.

За да понижат разноските за ток на поликлиниката, от сдружението ще влагат в създаване на трифазна фотоволтаична система. Тя ще покрива личните потребности на поликлиниката и ще отдава непотребната сила в електромрежата.

Докладът с предлагането е импортиран от общинските съветници доктор Антон Койчев и доктор Веселин Милев, и от зам.-кмета по направление " Финанси и опазване на здравето " Дончо Барбалов, които поддържат самодейността на управлението на ДКЦ № 12.

Към заявката на шефа на ДКЦ № 12 доктор Васил Василев са приложени три предложения за създаване на фотоволтаична система. Закупуването ще се извърши при съблюдаване на Закона за публичните поръчки.

Столичният общински съвет ще разиска отчета с предлагането на идната сесия в четвъртък.

ДКЦ № 12 не е първата поликлиника, която ще има лична фотоволтаична система. Преди нея друга общинска поликлиника в София – ДКЦ № 22 в кв. " Гео Милев " получи утвърждение за сходен план. Това стана в края на 2021 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР