Финансова институция със седалище в Ню Йорк, притежаваща активи на

...
Финансова институция със седалище в Ню Йорк, притежаваща активи на
Коментари Харесай

Поредната американска банка на ръба на срив след разкриването на загуби за милиарди

Финансова институция със седалище в Ню Йорк, притежаваща активи на стойност $113.9 милиарда, се оказва в нестабилно състояние, откакто наскоро бе разкрита по-мрачна финансова картина, в сравнение с вложителите са разбирали до момента.

New York Community Bank (NYCB) в началото провокира опасения за по-широката банкова непоклатимост след понижаването на кредитния рейтинг от Moody’s предишния месец. Понижаването на рейтинга се дължеше на разнообразни провокации в региона на финансите и ръководството на риска.

Последвалите регулаторни документи на банката разкриха, че загубите ѝ през четвъртото тримесечие на миналата година са били доста по-големи и възлизат на $2.4 милиарда повече от в началото регистрираните. Банката призна за “съществени недостатъци ” в интервенциите си по ръководство на риска, като съответно уточни дефекти във вътрешните процеси за обзор на заемите, произлизащи от неефективни действия по контрол, оценка на риска и мониторинг.

Тези разкрития доведоха до фрапантен спад от 25% в цената на акциите на банката, които към този момент бяха паднали с над 50% през предходните два месеца.

NYCB е подложена на все по-засилен надзор заради опасения за мощната ѝ експозиция към проблематичния бранш на комерсиалните недвижими парцели. Проблемите на банката още веднъж породиха опасения по отношение на уязвимостта на бранша като цяло, изключително в светлината на непрекъснатото повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас.

В отговор на разтърсванията някогашният основен изпълнителен шеф на банката Томас Кангеми подаде оставка.

Бъдещият основен изпълнителен шеф Алесандро Динело изрази убеденост в траекторията на банката под новото управление. Той акцентира уговорката на институцията към заинтригуваните страни и очерта идните промени в управителния съвет и управителния екип като показателни за започващата нова глава.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР