Финансите на Италия ще се влошат през тази и следващата

...
Финансите на Италия ще се влошат през тази и следващата
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит и дългът на Италия ще нараснат

Финансите на Италия ще се влошат през тази и идната година, като дългът и бюджетният недостиг ще се покачат, заради рецесията и по-високите обществени разноски. Това предвижда Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), представена от Ройтерс.

В отчет за Италия, Организацията за икономическо сътрудничество и раз съобщи, че дефицитът ще се увеличи до 2,5% от брутния вътрешен артикул през тази година, което е над 2-процентната цел, контрактувана през декември в Рим с Европейската комисия. Според информацията в отчета, стопанската система на Италия ще намалее с 0,2% тази година, потвърждавайки прогнозата от предишния месец, преди да нарасне с 0,5% през 2020 година.

Според други прогнози се чака италианската стопанска система да стагнира тази година, вместо да намалее. Правителството към момента публично предвижда растеж от 1%, макар че се чака тази стойност да да бъде по-ниска в нов планов документ, иден да излезе по-късно през този месец.

"Италия продължава да страда от дългогодишни обществени и стопански проблеми ", отбелязва Организацията за икономическо сътрудничество и раз, наблягайки проблематични области като ниската претовареност, възходящата беднотия, районните разлики и застоя в производството.

Регулираният от Италия инфлационен Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е по-нисък, в сравнение с през 2000 година, се показва в отчета, което го трансформира в неповторим измежду 36-те страни-членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Друг извод на Организацията е, че неналичието на благоприятни условия за работа подтиква доста младежи да емигрират, изостряйки така и така бързото застаряване на популацията на Италия и лишавайки страната от сила, гений и предприемачество.

Бюджетният недостиг ще се увеличи до 3,0% от Брутният вътрешен продукт през 2020 година, предвижда Организацията за икономическо сътрудничество и раз, базирайки се на хипотезата, че държавното управление няма да одобри нарастване на налога върху продажбите, включено в последния фискален проект. Публичният дълг на Италия, съразмерно най-високият в еврозоната след Гърция, ще доближи рекордните 133,8% от Брутният вътрешен продукт тази година и 134,8% през 2020 година, се показва в отчета.

Правителството си сложи за цел понижаване на дълга от 132,1% през 2018 година до 130,7% през тази година и надлежно 129,2% през 2020 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР