Финансисти: Сметките в бюджета не излизат, ножът е опрял до

...
Финансисти: Сметките в бюджета не излизат, ножът е опрял до
Коментари Харесай

Финансисти: Сметките в бюджета не излизат, ножът е опрял до кокала


Финансисти: Сметките в бюджета не излизат, ножът е опрял до кокала. Това обявиха Левон Хампарцумян и Кузман Илиев пред bTV. Според Илиев „ дупката “ за повдигане на минималната заплата, на оптималния застрахователен приход натиска бизнеса и междинната класа.
„ Оформя се недостиг от над 10 милиарда
Вдигаме налози, ще таксуваме тежко за едни 200 млн “, съобщи икономистът и уточни, че даже се считат едни и същи пари в разнообразни години, а те не идват, визирайки проекта за възобновяване.

Предупреди и за заплаха за пенсионната система. „ Да не се окаже, че ще има осигурителна почивка, в един миг няма пари – ще изискат вторите стълбове да минат за съществени, тъй като няма пари “, сигнализира той.
„ И тази година не излизат сметките с милиард от Данък добавена стойност.
Индустрията скрибуца, нямаме съображение за оптимизъм и по този безконтролен метод да усилваме – за всички по доста “, разкритикува той сметките на финансовия министър Асен Василев. Недоволен  бе за „ портенето “ на сътрудници и облагането на бакшиша – не изглеждало съществено.

Финанстистът Левон Хампарцумян пък дефинира бюджета като великодушен „ към всички, които желаеха нещо “. В представянето на финансовата рамка той видя и „ сценичен съставен елемент “ – разправии в Народното събрание и по медиите. „ Едно време писателите, обединени в някакви съюзи по комунистическо време, гласоподаваха против писатели и книги, които в никакъв случай не са чели. Същото е и в Народното събрание “, направи паралел той.

Хампарцумян счита, че данъкът върху бакшиша е взет от други стопански системи, в Съединени американски щати да вземем за пример сервитьорите заплащат налог на база на хипотетичния бакшиш, който ще получат.

„ Тук това няма по какъв начин да се направи. Всички тези ограничения допускат административни разноски и те евентуално биха надвишили или доближили резултата от тези ограничения “, счита той за новаторските хрумвания на министър Василев. „ Това е като на гнойна рана да залепиш лепенка “, добави той.

Според Илиев минималната работа заплата би трябвало да е съгласно съответния район – няма по какъв начин да се съпоставя София с Монтана, да вземем за пример.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР