Финансистът Кирил Ананиев ще бъде предложен за здравен министър, съобщиха

...
Финансистът Кирил Ананиев ще бъде предложен за здравен министър, съобщиха
Коментари Харесай

Финансистът Кирил Ананиев най-вероятно ще е новият здравен министър


Финансистът Кирил Ананиев ще бъде препоръчан за здравен министър, оповестиха импровизирано източници от държавното управление, представени от бТВ.

По-рано през днешния ден политическият съвет на ръководещата коалиция – ГЕРБ и Обединените патриоти, разиска номинацията за министър на опазването на здравето. Името му обаче не бе обявено. Издадоха единствено, че не е доктор, а икономист.

Кирил Ананиев е зам.-министър на финансите в множеството държавни управления още от времето на кабинета „ Костов ” и изготвя държавните бюджети. Беше и министър на финансите в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Роден е 1955 година, а в Министерството на финансите работи от 1980 година, където е минал през всички експертни длъжности.

Проблемите в областта на опазването на здравето не са му непознати, тъй като от години е в управата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В Момента е отпред на Надзорния съвет на НЗОК.

До номинацията на нов здравен министър се стигна, откакто проф. Николай Петров подаде оставка и тя беше призната от премиера Бойко Борисов.

Официално министър председателят ще внесе номинацията в Народното събрание след гласуването на Бюджет 2018, заяви държавната пресслужба. Очаква се това да стане на 10 ноември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР